HDMI

En HDMI-kabel, som står for "High-Definition Multimedia Interface", er en kabelstandard som brukes for å overføre både digital video og lyd mellom ulike enheter. HDMI-kabler brukes vanligvis for å koble datamaskiner, TV-er, skjermer, spillkonsoller, Blu-ray-spillere, hjemmekinosystemer og andre audiovisuelle enheter sammen. Her er noen viktige kjennetegn og detaljer om HDMI-kabler:
 

 1. Digital overføring: HDMI er en digital kabelstandard, noe som betyr at den overfører data i form av en serie av enes og nuller. Dette gir en klarere og høyere bilde- og lydkvalitet sammenlignet med eldre analoge tilkoblingsmetoder.
   

 2. Bilde- og lydkvalitet: HDMI-kabler støtter høy oppløsning, inkludert Full HD (1080p), 4K Ultra HD og til og med 8K-oppløsning for de nyeste standardene. De støtter også flere lydformater, inkludert surroundlyd og høyoppløselig lyd.
   

 3. Multifunksjonell: HDMI-kabler er allsidige og overfører både video og lyd samtidig. Dette gjør dem ideelle for tilkobling av eksempelvis spillkonsoller til skjermer, datamaskiner til TV-er og mye annet.
   

 4. Typer og standarder: Det finnes flere typer HDMI-kabler og standarder, inkludert HDMI 1.4, HDMI 2.0, HDMI 2.1 og mer. Nyere standarder støtter høyere oppløsninger, bildefrekvenser og funksjoner som dynamisk HDR og Variable Refresh Rate (VRR).
   

 5. Kompatibilitet: HDMI-kabler er vanligvis bakoverkompatible, så du kan bruke nyere kabler med eldre enheter, selv om du kanskje ikke får de nyeste funksjonene og oppløsningene hvis de eldre enhetene ikke støtter dem.
   

 6. Enhetskategorier: HDMI-kontakter og kabler er tilgjengelige i forskjellige størrelser og former, inkludert standard HDMI, Mini HDMI og Micro HDMI, avhengig av enhetens behov.
   

 

HDMI kabler

Klikk her

 

HDMI konverter

Klikk her

 

HDMI overgangskabler

Klikk her