USB kabler

Leter du etter en USB-kabel til smarttelefonen, nettbrettet eller andre enheter? Vi har et bredt utvalg av USB-kabler med ulike kontakter. Det er viktig at du velger riktig type kontakt, da dette kan variere fra enhet til enhet.


Nummeret som står etter USB-typen – for eksempel USB 2.0, USB 3.0 eller USB 3.1 – handler om hvor stor overføringshastighet pluggen har. Jo høyere nummer, jo nyere og større kapasitet har den.

 

I denne guiden tar vi for oss de ulike typene, og hva forskjellen er på disse.

 

USB 3.0

Klikk her

 

USB 2.0

Klikk her

 

USB - C

Klikk her

 

Lightning

Klikk her

 

Adaptere

Klikk her

 

Usikker på hvilken USB-plugg?

USB - A

Dette er "den vanlige”, rektangulære typen de fleste av oss tenker på når vi hører forkortelsen USB. De fleste datamaskiner har fremdeles en eller flere USB-A-porter som du kan bruke til å koble til tilbehør som mus og tastatur med. I tillegg finner du USB-A-porter på for eksempel spillkonsoller og på TV-en din.

 

USB - B

Denne nesten kvadratiske typen er ikke særlig utbredt lenger, ettersom mange enheter som tidligere benyttet seg av den nå har gått over til mindre typer. De var for ikke så mange år siden standard på for eksempel printere. Dersom du trenger en overgang, finnes det flere kabler i vårt sortiment som lar deg bruke Type-B sammen med andre typer.

 

USB - C

Type-C er den nyeste typen stikk og port – med den åpenbare fordelen at den er lik på begge sider. Derfor kalles den ofte også vendbar. Denne typen overfører filer raskere, og kan også bidra til raskere opplading.

 

Mini

Dette er en mindre type stikk som var svært utbredt til mobiler frem til ganske nylig. Enkelte kameraer bruker fremdeles denne typen.

 

Micro

Micro er avløseren til Mini-typen, som særlig ble brukt til mobiler. Denne typen ser vi likevel at fases ut til fordel av Type-C nevnt ovenfor.

 

Lightning

Lightning er faktisk ikke en USB-type, men vi velger likevel å nevne den, da den er det mest brukte tilkoblingsalternativ for Apple-produkter. Lightning-typen er enkel å kombinere med andre USB-stikk og porter via Lightning til USB-kabler og -adaptere.